UK Denmark Finland Norway Sweden English

Vitamin Pharmacy Scandinavia Orgnr. 556487-6836 

Om Oss och Solgar produkternas historik

Vitamin Pharmacy Sverige är en auktoriserad återförsäljare åt Stacktheme Limited som tillhandahåller Solgars produkter. Då vi alltid strävar efter att endast leverera hälsokost produkter av allra högsta kvalitet blev Solgar det naturliga valet. Solgar som numera ägs av NBTY International är ett av de äldsta kosttillskotts företagen i världen och man firade nyligen 60 års jubileum. Få andra tillverkare av kosttillskott produkter kan matcha vad Solgar har att erbjuda dig som kund. Låt oss berätta varför vi tror att Solgar är den bästa hälsokost producenten som finns på marknaden. 

Solgars Vision: En hälsosammare värld.
Solgar drivs av den forskningsbaserade vetenskapen kring näringsämnen och de ansluter sig till de högsta internationella normerna för tillverkning av alla sina kosttillskotts produkter. Minutiös forskning, kompromisslös kvalitet, state-of-the-art tillverkning och omfattande kontinuerlig produktutveckling är avgörande för Solgar som alltid eftersträvar att använda den högsta kvaliten på sina råvaror som utgör grunden för de vitaminer, mineraler och andra kosttillskott som de tillverkar. 

Solgar drivs av en passion för kvalitet.
Kvalitet är en integrerad del av Solgars omfattande kontroll och test system, som troligtvis är oöverträffad i branschen. Mer än 400 kosttillskott bär stolt Solgars GOLD LABEL®. Solgar använder årligen tonvis av de allra finaste råvarorna från de bästa leverantörerna. När råvarorna mottas tar Solgar omedelbart stickprov. Dessa prover genomgår sedan en omgående kvalitetskontroll medan huvuddelen av råvarorna sedan placeras i "karantän" i väntan på provsvaren. Ett fullt spektrum av mikrobiologiska och kemiska tester utförs sedan på varje sats av råvaror för att bestämma dess renhet, styrka och identitet för varje ingrediens. Solgars skickliga näringsforskare utnyttjar den senaste state-of-the-art tekniken som kallas "High Performance Liquid Chromatography" och "Gaskromatografi" testning. Bara de material som efter godkänt prov visar att de uppfyller de etablerade specifikationerna släpps ut från lagret för tillverkning. Detta engagemang för kvalitet kräver enorma investeringar i både tid och pengar, men Solgar tycker att det är det enda sättet att garantera att säkerhet och kvalitet uppnås och att konsumenterna blir nöjda för att de vet exakt vad de får. Allt Solgar gör - från att välja de bästa naturliga råvarorna, till den senaste state-of-the-art tillverkningen, till de slutgiltiga produkterna som finns på hyllan - måste uppfylla deras s.k Gold Standard of Excellence. Denna investering speglar Solgar åtagande att upprätthålla sin ställning som världsledande inom tillverkningen av kosttillskott och hälsokost produkter. Varje Solgar etikett har en komplett lista över näringsinformation och varje produkt är tydligt märkta med ett bäst före-datum . Det innebär att varje produkt kommer motsvarar 100% av vad som anges på etiketten.

Vetenskapen bakom Solgars kosttillskott
Solgar använder sofistikerade och grundliga testmetoder för att säkerställa kvaliteten på sina produkter.
Solgar har en branschledande expertgrupp, som omfattar både läkare, dietister, forskare och laboratorietekniker. Var och en specialist på sitt forskning och utvecklings (FoU) område. Dessa yrkesgrupper, tillsammans andra partners, validerar nya analysmetoder, skapar test partier och bedriver forskning kring produktens stabilitet och säkerhet. Dessa experter utför sitt arbete i moderna state-of-the-art anläggningar. Solgars lokala kvalitetskontroll gör allt för att säkerställa att varje produkt uppfyller Solgars guld standard. Innan varje produkt lanseras måste de genomgå en lång process och alla råvaror måste gå igenom rigorösa tester för att säkerställa att de bara de bästa råvarorna används. Den sista tabletten eller kapseln i en Solgar flaska är lika viktig som den första. Varje färdig producerat parti testas igen innan det släppts för att slut kontrollera dess renhet, styrka och innehåll. Vid behov anlitar även Solgar andra godkända oberoende testinstanser för att genomföra ytterligare omfattande externa tester.

Solgars Historia
Från ödmjuk start på den östra sidan av Manhattan, New York har Solgar vuxit till ett av branschens äldsta och mest respekterade tillverkare av kosttillskott och specialanpassade tillskott. Idag säljs Solgars produkter runt om i hela värden. Solgars breda utbud av produkter och deras hängivenhet till forskning kring näringämnen - är kanske en del av anledningen till att de blivit kända som experter inom nutrition.

Solgar produkternas tillverkningsprocess
Solgars tillverkningsanläggning är topp modern både i design och funktion. Den farmaceutiska tillverkningsprocessen uppfyller de högsta kräven när det gäller rutiner, miljöahänsyn och kvalitetskontroll. Solgars anläggning är utrustad med state-of-the-art luftfilter och vattenreningssystem - för att säkerställa att kvaliten på Solgars produkter inte äventyras under tillverkningsprocessen. Solgar uppfyller alla de stränga krav som reglerar kosttillskottsmarknaden och som kalls för Good Manufacturing Practices (GMP). Solgars produkter tillverkas först i små serier för att se färskheten och renheten på slutprodukten. Detaljerade register och protokoll med s.k. dubbel signatur (sign-off) krävs för varje steg i tillverkningsprocessen, och garanterar fullständig redovisning. Solgar har även åtagit sig att skydda miljön. De använder renat vatten och miljövänliga "gröna" städmetoder vid hanteringen av utrustningen mellan partierna som tillverkas. Solgars anläggningen är också utrustad med brusreducering system och ett filtreringssystem för att minimera miljöpåverkan på omgivningen. 

Solgars Miljöansvar
Solgars kvalitets åtagande fortsätter genom sitt arbete att även ta hand om miljön. Omsorgen om miljön var en av Solgars grundfilosofi och är fortfarande det mest grundläggande principen som vägleder företaget i allt de gör.

Ingredienserna i Solgars produkter
Alla ingredienser som används av Solgar är naturliga och testas för sin kvalitet och renhet, och att de inte har en negativ inverkan på miljön där de växer eller härstanmar ifrån. Exempelvis testas inte bara Solgars örter för dess kvalitet, utan man ser också till att de inhemska arterna av växter kan fortsätta att utvecklas i sin naturliga livsmiljö.
 
Avfall och minskning av föroreningar
Alla Solgar produkter är tillverkade med 100% renat vatten för att eliminera föroreningar och man gör stora ansträngningar för att försäkra sig om att inga tillverkningsrester släpps ut i den lokala vatten försörjningen.

Solgars förpackningar
Hela Solgars sortimentet har fått flera miljöpriser för att de är förpackade i garanterat 100% återvinningsbara glasflaskor som även är icke-porösa och luktfria. Visste du att t.o.m förpackningen på toppen av flaskan är tillverkad av återvunnen pappersmassa? Och förpackningsmaterial som används för leveranser återvinns altid t.ex: ägg kartonger, lokalt inköpta tidningar osv.

The Carbon Neutral Initiativet 
En del företag tycker det är jobbigt med nya miljöinitiativ och miljösatsningar. Dock inte Solgar som är mycket delaktig i flera miljöarbeten genom det s.k Carbon Neutral initiativ. I samarbete med CarbonNeutral företag skickar Solgar leveranser till sina oberoende hälsokost butiker och alla deras tjänstebilar är Carbon Neutral. Detta innebär Solgar utsläpp (som har beräknats av ECCM - Edinburgh Centre for Carbon Management) har "neutraliseras" genom att man är med och nyplanterar i flera nya infödda inhemska skogar runt hela Storbritannien. Hittills har Solgar planterat över 7500 träd runt hela landet.

Solgars Environmental Group - Miljögruppen
Solgars brittiska kontor har sin egen miljö-grupp som träffas regelbundet, och deras entusiasm har lett till att ta fram fler pappersåtervinning maskiner för eventuella returer av papper / plast. Alla Solgars marknadsföringsmaterial produceras också på miljönvänligt återvunnet papper, så Solgar kan verkligen påstå att alltifrån tillverkningen till distributionen och visar oöverträffad omsorg för miljön.